Шукати в цьому блозі

середа, 23 квітня 2014 р.

Монастир, де була Сокальська виправна колонія, хочуть передати громаді

Монастир, де була Сокальська виправна колонія, хочуть передати громаді
Фото: Колишній монастир Бернардинів

Внаслідок пожежі в Сокальській виправній колонії (№47) 27 березня цього року горів дах колишнього монастиря Бернардинів та костелу Пресвятої Богородиці, які були збудовані в 1619 році. Після пожежі дана будівля не придатна для подальшого використання, а проведення капітального ремонту є економічно недоцільним.

Як повідомила прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, для запобігання подальшого руйнування та збереження пам'ятки історії, а саме монастиря Бернардинів та костелу Пресвятої Богородиці, що використовується Сокальською виправною колонією (№47), керівництвом управління ДПтС України у Львівській області запропоновано провести процедуру передачі згаданих архітектурних пам'яток та частини прилеглої території (площею до 2 га) на баланс Белзького історико-культурного заповідника або громади регіону. Листи відповідного змісту скеровано до Державної пенітенціарної служби України, територіальних органів влади та місцевого самоврядування.
Як інформував ZAXID.NET, 27 березня, у виправній колонії №47 сталася пожежа, внаслідок якої довелося евакуювати 150 в’язнів. Пожежу ліквідували близько 18:35. Постраждалих серед в’язнів немає. 
68 довічно ув’язнених з колонії, де 27 березня сталася пожежа, перевезли до Львівського СІЗО.
Правоохоронці розглядають дві версії виникнення пожежі в Сокальській колонії на Львівщині. Перша - підпал, друга версія пов’язана із порушенням правил пожежної безпеки.
За попередніми підрахунками, пожежа у колонії на Львівщині завдала збитків на півмільйона гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар